ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟ (راهنما جامع)

بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ سالهاست که به عنوان یکی از اصلی‌ترین روش‌های تبلیغات و بازاریابی به حساب می‌آید. اگر فکر می‌کنید این روش در سال‌های اخیر منسوخ شده، سخت در اشتباه هستید!

در چند سال اخیر تغییرات کوچکی در نحوه اجرا و تکنیک‌های ایمیل مارکتینگ به وجود آمده است، اما هنوز هم از آن به عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ یاد می‌کنند.

اصول و مبنای اجرای این سبک از بازاریابی ثابت است، اما برخی از شرکت‌های فعال در این حوزه تلاش می‌کنند که تغییراتی به وجود بیاورند تا بتوانند توجه مخاطبان خود را جلب کرده و ابتدا آنها را به بازدید کننده و در نهایت به مشتری تبدیل کنند.

در این مطلب تصمیم گرفته‌ایم که بازاریابی ایمیلی را به طور کامل معرفی کنیم و در تمامی حوزه‌های مربوط به آن سرک بکشیم تا شما نیز با پتانسیل این روش آشنا شوید و در صورت لزوم برای معرفی کسب ‌و کار خود از آن استفاده کنید.

تاریخچه ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی

گری توئرک اولین کسی است که ۴۱ سال پیش توانست ایمیلی را به صورت انبوه برای ۴۰۰ نفر از مشتریان سازمان تجهیزات دیجیتال (DEC) ارسال کند و فروش ۱۳ میلیون دلاری را رقم بزند.

بعد از این اتفاق او را پدر اسپم دنیا نامیدند. اما خود او معتقد بود چون ایمیلش را به صورت هدفمند برای مخاطبان هدف ارسال کرده است باید لقب پدر ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی دنیا را به او بدهند.

حد فاصل سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ با فراگیر شدن استفاده از اینترنت، سبک زندگی و کاری مردم دستخوش تغییرات زیادی شد.

در همین راستا Hotmail به عنوان اولین سرویس ایمیل تحت وب فعالیت خود را به صورت رایگان شروع کرد تا بازاریابان بتوانند از ظرفیت‌های آن در راستای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند و هزینه‌های بازاریابی مستقیم حضوری یا تلفنی را کاهش دهند.

کم‌کم بازاریابی ایمیلی به نقطه‌ای رسید که پیام‌های انبوه باید حتما به صندوق دریافتی (Inbox) مخاطبان هدف ارسال می‌شد.

مرتبط نبودن موضوع ایمیل، محتوای تبلیغاتی آزاردهنده، زمان ارسال و… از جمله مواردی بود که در صورت رعایت نکردن آن‌ها، ایمیل‌ها به spam می‌رفتند.

اما از سال ۲۰۱۰ به بعد ایمیل مارکتینگ وارد فاز جدیدی شد و قواعد بازی کاملا تغییر کرد.

بازاریابی ایمیلی نسبت به روش‌های دیگر و فراگیر شدن استفاده از گوشی‌های هوشمند، اقبال کاربران به استفاده از ایمیل و ظهور شبکه‌های اجتماعی از طرف دیگر، شرایط را برای ایمیل مارکتینگ‌ سخت‌تر از گذشته کرده بود.

اما کم‌کم از سال ۲۰۱۳ به بعد خیلی‌ها متوجه شدند چطور باید به صورت حرفه‌ای از ایمیل مارکتینگ استفاده کنند.

استفاده از محتوای مناسب و مبتنی بر نیاز و علاقه کاربران، به‌کارگیری سرویس ایمیل مارکتینگ حرفه‌ای، یکپارچه‌سازی ایمیل با سیستم‌های مدیریت محتوا، استفاده از سیستم‌های اتوماسیون ایمیل مارکیتنگ، بخش‌بندی مشتریان و ارائه پیشنهادات جذاب باعث شد مخاطبان هدف بیش از پیش درگیر ایمیل‌های دریافتی شوند.

اهمیت ایمیل مارکتینگ در چیست؟

بازاریابی ایمیلی به هدف قرار دادنِ مشتری بالقوه یا بالفعل از طریق پست الکترونیکی گفته می‌شود.

اغلب می‌توان با به‌کارگیری داده کاوی (Data Mining) از بازاریابی ایمیلی برای تحت تاثیر قرار دادن مشتری استفاده کرد.

به طور کلی ایمیل مارکتینگ، فرم تکامل یافته و مدرن شده یک شیوه سنتی بازاریابی پُستی است.

ایمیل مارکتینگ چگونه انجام می‌شود؟

در مورد نحوه انجام کار، لازم است که فرد با ارسال ایمیل از طریق پنل‌های مختلف آشنایی داشته باشند.

معروف‌ترین پنل‌های ارسال پیام الکترونیکی در دنیا، پنل‌های یاهو با عنوان ایمیل و پنل گوگل به عنوان جیمیل است.

استفاده از هر دو ابزار شبیه به هم است و تقریباً تمامی گزینه‌ها در آنها یکسان است.

در واقع، در این پنل‌ها، آدرس ایمیل شخصی گیرنده وارد می‌شود، متن تبلیغات نیز نوشته شده و به عنوان یک پیامک یا پیام الکترونیکی رایگان برای مخاطب ارسال می‌شود.

 این روش در مورد ارسال ایمیل‌های تکی به کار گرفته می‌شود. روش‌های مختلفی در زمینه ارسال ایمیل انبوه نیز وجود دارد که با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی، بازاریابی ایمیلی به معنای ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی با استفاده از این پنل‌ها به تعداد زیادی از مخاطبان، به منظور جلب توجه آنها است.

البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.

آیا همه می‌توانند از این ابزار استفاده کنند؟

پاسخ به این سؤال مثبت است. بله! قطعاً همه می‌توانند از این ابزار برای معرفی کسب‌وکار خود استفاده کنند.

البته، توانایی انجام کار با یک ابزار، با تسلط و مهارت در کار با آن، تفاوت دارد و در حقیقت در بازاریابی ایمیلی، مسئله تسلط و مهارت اهمیت بیشتری دارد و فرد باید بداند که به طور دقیق از چه روش‌ها و تکنیک‌هایی استفاده کند.

یک بازاریاب حرفه‌ای، هم می‌داند که چگونه از پنل‌های ارسال ایمیل انبوه استفاده کند و هم می‌داند که چگونه روش بازاریابی خود را پیاده‌سازی کند.

 آیا روش خاصی برای بهره بردن از این ابزار وجود دارد؟

در کل، ارسال ایمیل ممکن است به صورت انفرادی یا به صورت ارسال انبوه باشد.

در ارسال انفرادی، بازاریاب تعداد مشخصی آدرس ایمیل مربوط به یک حرفه یا یک کسب‌وکار خاص را پیدا می‌کند (به عنوان مثال، آدرس ایمیل‌ها را از اتحادیه مربوط به همان کسب‌وکار تهیه کند!) و به صورت شخصی اقدام به ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی کند.

در روش دوم، پنل‌های ارسال ایمیل انبوه در اختیار تیم‌های تبلیغاتی قرار می‌گیرد و آنها با توجه به اطلاعات به دست آمده، ایمیل‌های خود را ارسال می‌کنند.

در روش ارسال ایمیل انبوه مسئله گزینش‌پذیری و انتخاب اهمیت ندارد و ممکن است ایمیل‌های تبلیغاتی به هر فردی در هر حوزه‌ای ارسال شود.

در این روش، معمولاً ارسال ایمیل به صورت تصادفی است و نباید انتظار داشته باشیم که نرخ باز شدن ایمیل‌ها بالا باشد.

تفاوت بازاریابی ایمیلی با ارسال ایمیل تبلیغاتی انبوه

یک شباهت اشتباه ممکن است به ‌کل کسب و کاری  را متلاشی کند. شباهت بازاریابی ایمیلی و ارسال ایمیل تبلیغاتی هم می‌تواند شما را به اشتباه بیاندازد.

متاسفانه کسانی که ایمیل انبوه می‌فرستند، در تبلیغات خود نام ایمیل مارکتینگ را استفاده می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود عده‌ای گول آنها را بخورند.

به ارسال ایمیل تبلیغاتی انبوه، اسپم کردن (Spamming) می‌گویند.

این ایمیل‌های تبلیغاتی که بی‌هدف برای همه از جمله افرادی که این نوع ایمیل‌ها را دوست ندارند، فرستاده می‌شود، در پوشه اسپم ارسال شده حتی ممکن است اعتبار برند ارسال‌کننده را به خطر بیاندازد.

برنامه ریزی شروع ایمیل مارکتینگ

اولین قدم برای پیاده کردن برنامه بازاریابی ایمیلی برنامه‌ریزی است. تعیین استراتژی دیجیتال برای هر یک از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ ضروری بوده و در این مدل هم باید برای خود مشخص کنید که برای چه می‌خواهید بازاریابی ایمیل خود را آغاز کنید؟

 محصولی دارید و قصد دارید آنها را به فروش برسانید یا یک سایت خبری هستید و می‌خواهید از این طریق برندسازی کنید.

تعیین اهداف در بازاریابی ایمیلی بسیار مهم بوده و عامل تاثیرگذار در موفقیت یا شکست شما خواهد بود.

اگر صرفا قصد دارید برای کسب و کار اینترنتی خود بازاریابی ایمیلی انجام دهید، از همان ابتدا اشتباه کرده و فقط وقت خود را تلف می‌کنید.

همچنین ریختن یک برنامه جدول زمانی بسیار موثر است، زیرا بازاریابی ایمیلی باید تداوم داشته باشد و نباید کاربران‌تان را بعد از یک فروش رها کنید.

برنامه زمانی داشته باشید که در این زمان چه چیزی برای کاربران ارسال کنید.

مطالب برتر هفته، پیشنهادهای ویژه برای مطالعه، کد تخفیف برای محصولات، معرفی و پیش‌فروش محصول و… نمونه‌هایی از پیشنهاد برای ارسال ایمیل به کاربران است.

مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ

مزایا ایمیل مارکتینگ

در ایمیل مارکتینگ، حتی اگر کاربر از طریق ایمیل وارد سایت شما نشود، پیام ارسالی شما را اکثر کاربران می‌بینند و از محصولات جدید و یا خدمات شما باخبر خواهند شد.

در ایمیل مارکتینگ زمانی که از صد درصد ایمیل‌های ارسالی خود، ده درصد کاربران بر روی لینک‌های شما کلیک کنند، به این معناست که شما یک کمپین ایمیلی فوق العاده داشته‌اید و از این طریق درصدی کاربران خود را از محصول جدید خود باخبر ساختید.

معایب ایمیل مارکتینگ

مشکلات ایمیل مارکتینگ

درست است که بازاریابی مزایای زیادی دارد، اما هیچ سیستمی نمی‌تواند بدون عیب و نقص باشد و ایمیل مارکتینگ هم از این قاعده مستثنی نیست.

در این قسمت به چند مشکل اساسی این سیستم خواهیم پرداخت.

اسپم

اگر نتوانید به درستی مخاطبان خود را هدف قرار دهید یا ایمیل شما کاملا حاوی محتوای تبلیغاتی باشد، در نتیجه ممکن است دریافت‌کنندگان پیام‌های شما را پاک کرده یا آنها را به عنوان اسپم معرفی کنند.

باید آنقدر حواس‌تان را جمع کنید که‌ نه‌ تنها بتوانید مخاطب درستی پیدا کنید، بلکه با ارائه محتوای درست و اصولی از اسپم شدن ایمیل‌تان جلوگیری کرده و  نرخ کلیک CTR بالایی بگیرید.

ایمیل‌های ارسال نشده

اگر از سرویس‌های ارسال ایمیل انبوه استفاده می‌کنید، ممکن است گاهی پیام شما به مقصد نرسد.

ضمن اینکه اگر از عباراتی چون «رایگان»، «حتما کلیک کنید» و… استفاده کنید، باید انتظار اسپم ‌شدن یا نرسیدن ایمیل به دست مخاطبان را نیز داشته باشید.

مشکلات طراحی

یکی از معایب استفاده از ایمیل مارکتینگ این است که محتوای پیام شما باید در هر دستگاهی به درستی نشان داده شود.

همین موضوع برخی را مجاب می‌کند که فقط از پیام متنی در بازاریابی ایمیلی خود استفاده کنند که واقعا جذاب نیست.

طراحی یکی ایمیل  جذاب و حرفه‌ای که در تمامی نمایشگرها به درستی نشان داده شود کار تخصصی است که باید به آن اهمیت دهید.

چگونه لیستی از ایمیل‌های کاربران را داشته باشیم؟

حالا که از اهمیت ایمیل مارکتینگ با خبر شدید، طریقه جمع آوری لیستی از ایمیل‌های کاربرانتان را به شما آموزش می‌دهیم.

روش اول، استفاده از پاپ‌آپ‌های عضویت در خبرنامه سایت می‌باشد که شما می‌توانید ایمیلی از کاربران خود دریافت کنید و محصولات و خدمات خود را به شکل خبرنامه برای کاربر ارسال کنید.

افزونه حرفه ای که قابلیت قرار دادن انواع پاپ‌آپ‌های حرفه‌ای را به وب سایت شما می‌دهد، افزونه layered popups می‌باشد.

با استفاده از این افزونه می‌توانید به شکل زیبا و بدون مزاحمت، از کاربر بخواهید که در خبرنامه شما عضو شود.

یا قابلیت‌هایی از قبیل ارسال کد تخفیف در ازای ایمیل و یا ارسال یک محصول دانلودی در ازای ایمیل و یا هر نمونه خدماتی را می‌توانید با این افزونه طراحی کنید.

راهکارهای کسب درآمد از ایمیل مارکتینگ

کسب درآمد از بازاریابی ایمیلی، نیازمند داشتن ایمیل افراد، سازمان‌های مختلف و استفاده از تکنیک‌های ایمیل مارکتینگ است.

برای این کار می‌توانیم کمی جذاب‌تر عمل کنیم. مثلاً کتاب الکترونیکی رایگان برای دانلود قرار ‌دهیم و از مخاطب ‌بخواهیم که آدرس ایمیل خود را در سایت وارد کرده تا بتواند کتاب الکترونیکی موردنظر خود را دانلود کند. به همین راحتی می‌توانیم ایمیل افراد را به دست آوریم.

حالا که ایمیل کاربران را به دست آوردیم، می‌توانیم در زمان‌های معین محتوای مهم سایت یا خبرنامه و یا محصولات و خدمات جدید خود را برای آنها ارسال می‌کنیم.

برطبق آمار منتشر شده، 90 درصد افراد از سرویس ایمیل گوگل استفاده می‌کنند؛ بنابراین داشتن یک شماره موبایل و آدرس ایمیل شخصی در حال حاضر ضروری به نظر می‌رسد.

پیش نیازهای مهم هنگام استفاده از ایمیل مارکتینگ

استفاده از ایمیل مارکتنیگ هم مثل انجام بسیاری از کارهای دیگر پیش نیازهایی لازم دارد.

انجام این پیش نیازها موفقیت در ایمیل مارکتینگ را افزایش داده و باعث می‌شود زودتر به نتایج دلخواه خود برسید. در ادامه پیش نیازهای بازاریابی ایمیلی را توضیح می‌دهیم.

1. برای استفاده از ایمیل مارکتینگ باید هدف مشخصی داشت

برای انجام هرکاری باید هدف و برنامه خاصی را در نظر گرفت؛ ایمیل مارکتینگ هم از این امر مستثنی نیست و برای استفاده از آن باید هدف مشخصی و معینی داشته باشید.

تشخیص دقیق و درست جامعه هدف مخاطبان باعث ارزیابی درست ما از امکانات و هزینه‌ها شده و بازاریابی ایمیلی موفقی را تجربه خواهیم کرد.

چنانچه می‌خواهید کسب درآمد شما از این نوع بازاریابی سودمند باشد، باید به صورت گام به گام و دائما لیست ایمیلی مشتریان بروزرسانی‌ کنید.

2. داشتن اطلاعات کامل و شناخت مشتریان هدف

انتخاب هدف درست سبب می‌شود مخاطب هدف را به درستی شناسایی کنید و محتوایی که مورد نیاز مشتری است برای وی ارسال نمایید.

داشتن اطلاعات و شناخت از مخاطبین یعنی از خصوصیات اخلاقی و طرز تفکر و نوع علاقه مشتری آگاهی داشته باشیم.

3. لیست ایمیل را باید بر اساس اصول ایمیل مارکتینگ مرتب‌سازی نمود

تنظیم درست لیست ایمیل و ارسال محتوای مناسب برای هر مخاطب هدف سبب می‌شود مخاطب به مشتری وفادار تبدیل شود.

معرفی چند مورد ابزار ایمیل مارکتینگ رایگان و پرداختی بین‌المللی

در آخر می‌خواهیم شما را با چند ابزار ایمیل مارکتینگ معروف در جهان آشنا کنیم.

MailerLite، ابزار ارائه‌دهنده خدمات ارسال ایمیل

پنل ایمیل مارکتینگ رایگان میلر لایت حداکثر ۱۰۰۰ مشترک و ۱۲۰۰۰ ایمیل در ماه را پشتیبانی می‌کند.

برنامه‌های پرداختی نیز از ۱۰ دلار در ماه شروع می‌شود. MailerLite در سال ۲۰۱۰ ایجاد شده است تا به کسب‌وکارهای ساده و در عین حال قدرتمند، خدمات ایمیل مارکتینگ ارائه دهد.

بخش رایگان این برنامه امکانات مناسبی دارد؛ اما ابزار پرداختی آن مجموعه کاملی از ویژگی‌های مفید را ارائه می‌دهد.

مثلا به شما امکان ارسال ایمیل‌های نامحدود با توجه به هزینه پرداختی شما می‌دهند. البته اصلا نگران نباشید؛ در صورتی که توانایی پرداخت هزینه را ندارید، می‌توانید از بسیاری از ویژگی‌های مفید قسمت رایگان آن استفاده کنید.

این ابزار برخلاف تعداد زیادی از رقبا، تست A / B را در برنامه رایگان خود قرار داده است.

Campayn، یک ابزار ایمیل مارکتینگ کامل و جامع

با استفاده از پنل ایمیل مارکتینگ رایگان کمپین می‌توان حداکثر ۵۰۰ مشترک داشت و ۱۲۵۰۰ ایمیل در ماه ارسال کرد.

برنامه پرداختی نیز از ۱۹ دلار در ماه شروع می‌شود. همانطور که از نام ابزار مشخص است، از آن برای ساختن کمپین‌های ایمیل مارکتینگ استفاده می‌شود.

اگر یک لیست کوچک کمتر از ۵۰۰ مشترک دارید، می‌توانید به بخش پایه‌ای ابزار دسترسی رایگان داشته باشید. در این بخش ویژگی‌های اصلی وجود دارد.

ابزار Campayn همانند اکثر ابزارهای مدرن بازاریابی ایمیلی، دارای رابط‌های drag و drop ساده است.

شما می‌توانید با طراحی زیبایی که نشان‌‌دهنده برندتان است، پس زمینه مناسبی برای ایمیل‌تان تنظیم کنید.

می‌توانید از یکی از الگوهای آماده استفاده کنید یا خودتان طراحی خاصی انجام دهید. مدیریت تماس ابزار شما کمک می‌کند مخاطبین خود را به روز نگه دارید و نحوه تعامل آن‌ها با ایمیل‌های خود را ردیابی کنید. همچنین می‌توانید لیستتان را تقسیم‌بندی کنید.

SendPulse، یک سرویس ارسال ایمیل عالی

برنامه رایگان SendPulse اجازه داشتن حداکثر ۲۵۰۰ مشترک و ۱۵۰۰۰ ایمیل در ماه را به شما می‌دهد و برای استفاده از امکانات بیشتر باید حداقل ۹.۸۵ دلار در ماه پرداخت کنید.

این برنامه یک پلتفرم بازاریابی چند کاناله است و به عنوان سرویسی فراتر از یک سرویس ایمیل شناخته می‌شود.

برنامه پرداختی ابزار SendPulse طیف وسیعی از خدمات در سیستم عامل مرکزی شامل ایمیل، پیامک، SMTP، پیامرسان‌ وایبر و فیس بوک را ارائه می‌دهد.

می‌توانید انواع مختلف پیام‌ها را جداگانه ارسال کنید یا آنها را در پاسخ‌دهنده خودکار تنظیم کنید.

SendPulse برنامه‌های خود را با توجه به خدمات موردنیاز شما تقسیم می‌کند. مثلا اگر کمتر از ۲۵۰۰ مشترک داشته باشید و به خدمات حرفه‌ای نیاز نداشته باشید، از برنامه بازاریابی ایمیلی رایگان استفاده می‌کنید.

همچنین این سرویس خدمات رایگان Web Push را به مشترکان نامحدود ارائه می‌دهد. همینطور پیام‌های رایگان نامحدود در Facebook Messenger ارائه می‌دهد.

ابزار ایمیل مارکتینگ SendPulse بسیار پیچیده است؛ اما می‌توان کار با آن را یاد گرفت.

این ابزار بیش از ۱۰۰ قالب آماده دارد که می‌توان بسته به رویدادها و اقداماتی که کاربران انجام می‌دهند، از Automation 360 برای تنظیم ارسال ایمیل، اعلان‌های وب و ارسال پیامک استفاده کرد.

0 Points


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *